Nørreskov Bakke 28, 8600, Silkeborg
[email protected]
86 82 16 66
Mindeord i forbindelse med Søren Østergaards dødsfald

Mindeord i forbindelse med Søren Østergaards dødsfald

Økonomiassistent Søren Østergaard, Sejling ved Silkeborg, er den 31. oktober 2017 død efter kort tids sygdom, 53 år gammel.

Vi har mistet et god og meget afholdt kollega, som havde stor betydning for os alle på arbejdspladsen. Med sin stærke viljestyrke viste han vejen for mange, fordi han levede ud fra devisen: ”Hvis man vil noget, så kan det lade sig gøre”. Et stort tab både menneskeligt og arbejdsmæssigt.

Søren Østergaard voksede op på en gård i Sejling, og kom senere til at bo i et hus i Sejling ikke langt fra fødegården. Han var gennem hele sit liv tæt på landbruget, som han altid har været en del af. Både som dreng på landbruget hos sine forældre og senere i sit arbejdsliv som økonomiassistent inden for landbrugets rådgivningstjeneste med stor berøringsflade til mange landmandsfamilier.

Han var ansat på Søhøjlandets Regnskabskontor på Nørreskov Bakke i Silkeborg, hvor han var med fra opstarten for 10 år siden. Forinden var han ansat i Silkeborg Landboforening gennem 20 år.

Som dreng fik Søren Østergaard konstateret muskelsvind, og han var hårdt ramt af denne sygdom, som gennem årene skred frem og hæmmede ham mere og mere. Men det betød ikke, at han opgav livet og dét at være aktiv og tage del i ting. Det positive livssyn bevarede han lige til det sidste.

Han stod op før klokken fem hver morgen for at møde ind på arbejdspladsen kl. 8.00 fire dage om ugen. Trods gode handicaphjælpere i hjemmet var det på mange måder krævende at klare dagligdagens ting, men viljen var altid til stede.

På jobbet styrede han kundekartotek, opkrævningssystem, fakturering og meget andet, og han var kendt for at være en problemknuser.

På trods af sin sygdom levede han sit liv i fulde drag. Han havde et aktivt arbejdsliv, han tog del i det lokale foreningsliv, bl.a. som tidtager i håndboldklubben, han tog til koncerter, på udflugter, i biografen, på kunstudstillinger – og meget andet. Han var åben over for alt, hvad der rørte sig i samfundet og skete omkring ham, og han havde en stor berøringsflade.

På arbejdspladsen og blandt familie og venner var han kendt for sin positive tilgang til tilværelsen. Et altid glad menneske, der aldrig klagede sig. Han var igangsætter, kreativ, den der kom med indslag til julefrokosten og i det hele taget en tillidsfuld person, der var en god stemning omkring.

Gennem mange år var han primus motor for dyrskuet i Silkeborg, hvilket også gav ham en stor berøringsflade. Han var respekteret for sin store indsats for dyrskuet, hvor han havde styr på hver eneste detalje og sørgede for, at tingene klappede både for udstillere og publikum.

På grund af hans menneskelighed og faglighed var der stor respekt omkring ham på arbejdspladsen, hvor han altid var med til at påvirke klimaet og stemningen i positiv retning. Han var samtidig med til at vise vejen for mange kolleger på grund af sin store viljestyrke og sit positive livssyn.

Han forstod at håndtere sin situation som handicappet og fandt sine egen systemer. Man skulle ikke spørge ham, om han skulle have hjælp, og alle omkring ham vidste, at han selv spurgte, hvis der var noget.

Søren Østergaard havde en fantastisk evne til at kunne overskue ting. Han havde en skarp hukommelse, arbejdede systematisk og havde altid styr på tingene. Han kendte kunderne, kunne huske dem og var på den måde en betydningsfuld og altid loyal person på arbejdspladsen.

Søren Østergaard efterlader sig tre søskende, Hanne, Inge og Kirsten, nevøer og niecer samt sin far, Svend Østergaard.

Æret være hans minde.

På vegne af forhenværende og nuværende kolleger, Keld Th. Sloth, Hanne Amstrup og Niels Elvstrøm