Reglerne omkring virksomhedsordningen er ændret

Folketinget vedtog i september en omfattende ændring af virksomhedsskatteloven. Den kan allerede nu have betydning for dig som erhvervsdrivende der opgør og selvangiver erhvervsindkomsten efter reglerne i virksomhedsordningen.

Lovændringen er foretaget med baggrund i, at man fra lovgivers side har ønsket, at undgå udnyttelse af virksomhedsordningen på utilsigtet vis og i strid med den oprindelige hensigt.

Ændringen indeholder 3 elementer:

  • Selvstændigt erhvervsdrivende kan fremover kun opspare i virksomhedsordningen, hvis indkudskontoen er nul eller positiv.
  • Hvis den erhvervsdrivende stiller virksomhedens aktiver til sikkerhed for privat gæld, anses et tilsvarende beløb for overført til den selvstændige. Det vil sige, at sikkerhedsstillelsen bliver skattepligtig.
  • Rentekorrektionen forhøjes med 3 %. Det vil for 2014 indkomsten sige, at rentekorrektionen bliver 5 %.

For erhvervsdrivende der drev virksomhed og anvendte virksomhesordningen før lovforslaget blev fremlagt (11. juni 2014), er der visse overgangsregler.

Kontakt Søhøjlandets Regnskabskontor for yderligere information.

Kontakt os

  • Nørreskov Bakke 28, 8600, Silkeborg
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 86 82 16 66
Søhøjlandets Regnskabskontor tilbyder udarbejdelse af regnskaber samt rådgivning indenfor finansiering, skat, driftsøkonomi, budgettering, social rådgivning, ejendomshandler, gårdråd/bestyrelser, miljørådgivning samt planteavlsrådgivning mv.

Copyright © 2020 Søhøjlandets Regnskabskontor. Alle rettigheder forbeholdt