Julehilsen fra Søhøjlandets Regnskabskontor

2014 GÅR SNART PÅ HÆLD, OG DET ER IGEN TID TIL, AT REFLEKTERE OVER ÅRET.

Året 2014 har inden for landbruget været præget af en stor opdeling i indtjeningen i første og andet halvår.

Første halvår var præget af en vis optimisme inden for stort set alle driftsgrene i landbruget. Der var rimlige priser inden for både kødpriser og mælkepriser. Dette gav grobund for, at der var kommet stabilitet i indtjeningerne efter en del år med vigende priser og dermed dårlige resultater til følge. Det medførte også, at finanstilsynet opjusterede deres vurderinger på jordpriserene med mellem 10.000 – 15.000 kr. pr. ha.

Andet halvår startede fint, men pga. de sanktioner, som EU og dermed også Danmark har lagt overfor Rusland og Putin, blev der fra Rusland foretaget modsanktioner, der specielt har ramt dansk landbrug. Dette har givet nogle store udfordringer særligt i den sidste del af andet halvår. Der er givet historisk lave priser på både mælk og kød, der ikke har været lavere de sidste mange år.

Generelt er landbruget trængt, specielt på baggrund af de vigende priser, som desværre også forventes at forsætte ind i det nye år.

Det er nok den rigtige politik, der føres overfor Putin, men politikkerne glemmer den konsekvens, det giver for enkelte erhverv så som landbruget.

På verdensplan burde der være tilstrækkelige markeder, som vi må forvente, at landbrugets organisationer/ andelsselskaber må kunne opdyrke og dermed kunne forbedre prisniveauet. Vi må håbe, at man virkelig smøger ærmerne op og forsøger at profilere dansk landbrug ude i verden.

Andre erhverv har økonomisk stabiliseret sig, dels for håndværkerenes vedkommende, med god hjælp fra håndværkerfradraget, og dels ved at der igen bliver lidt mere optimisme i befolkningen og dermed øget forbrug.

I Søhøjlandets Regnskabskontor har det været et år med mange nye ansigter. I alt er der ansat syv personer i året 2014.

Desværre mistede vi i efteråret pludseligt økonomiassistent Hanne Hansen. Hun er savnet af kunder og kollegaer.

Økonomikonsulent Knud Peter Knudsen valgte i oktober at gå på pension, dog er han stadig tilknyttet kontoret som ejendomskonsulent og er fast på kontoret hver mandag, hvilket vi er meget glade for.

Vi valgte også i 2014 at udvide vores kontor med en miljø- og tilskudsafdeling, hvor vi har ansat Jens Elvstrøm, der er en af landets allerbedste miljørådgivere. Jens Elvstrøm har siddet på Videncentret for Landbrug i Skejby, hvor han har stået for de rigtig svære og tunge sager fra hele landet.

Grunden til, at vi har valgt at udvide med en miljø- og tilskudsafdeling skyldes dels, at miljørådgivning er mere nødvendig end nogen sinde, og dels er det vigtigt at få ansøgt om alle de tilskud, det er muligt, idet flere og flere midler overføres fra alm. arealstøttede til politisk valgte tilskudsområder.

Det har været nødvendigt at inddrage den sidste halvdel af 1. salen, som har været udlejet til beboelse, siden vi i 2008 startede firmaet. Dette har givet den nødvendige plads til den stigende bemanding, som har været nødvendig for at honorere den store kundetilgang.

Nyansættelserne omfatter:

  • Økonomikonsulent Poul Østergaard kommer fra LMO, speciale i driftsøkonomi, finansiering og strategi.
  • Økonomikonsulent Flemming Torp kommer fra LMO, speciale i skat og dødsbo.
  • Miljørådgiver Jens Elvstrøm kommer fra Videncentret fra Landbrug i Skejby, speciale i miljø- og tilskudsansøgninger.
  • Økonomikonsulent Lars Poulsen kommer fra Heden & Fjorden, speciale i driftsøkonomi.
  • Sekretær Vibeke Finderup Christensen kommer fra Videncentret for Landbrug i Skejby, speciale i miljø- og tilskudsansøgninger.
  • Sofie Søgaard Bonde, uddannet teknolog på Vejlby Landbrugsskole, deltidsansat.
  • Der er ansat ny økonomiasissistent pr. 1. februar 2015 – Navn offentliggøres på www.shlrk.dk og diverse medier.

Søhøjlandets Regnskabskontor ser frem til året 2015, hvor vi ønsker at arrangere flere kundemøder, og ser frem til at hjælpe jer på bedst mulige måde.

På menupunktet "Forside" er der orientering om åbningstider i julen, du kan se artiklerne Forskudsopgørelsen 2015, Restskat 2014, Friplads til børnepasning, Servicefradrag, pensioner mv. på menuen nedenfor. GOD LÆSELYST

MED ØNSKET OM EN GLÆDELIG JUL SAMT ET LYKKEBRINGENDE NYTÅR

Kontakt os

  • Nørreskov Bakke 28, 8600, Silkeborg
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 86 82 16 66
Søhøjlandets Regnskabskontor tilbyder udarbejdelse af regnskaber samt rådgivning indenfor finansiering, skat, driftsøkonomi, budgettering, social rådgivning, ejendomshandler, gårdråd/bestyrelser, miljørådgivning samt planteavlsrådgivning mv.

Copyright © 2020 Søhøjlandets Regnskabskontor. Alle rettigheder forbeholdt