Julehilsen fra Søhøjlandets Regnskabskontor

Året 2015 har inden for landbruget været præget af store udfordringer. Generelt er landbruget trængt, specielt på baggrund af de vigende priser på især svinenotering og mælkepriser, som desværre også forventes at forsætte ind i det nye år.

De sorte skyer, der hænger over landbruget, skyldes mange ting, men de sanktioner EU og dermed også Danmark har indført overfor Rusland og Putin, og Ruslands efterfølgende modsanktioner, har specielt ramt dansk landbrug hårdt. Dette giver fortsat store udfordringer. Det har medført historisk lave priser på både mælk og kød.

Vi kan håbe på, at der politisk åbnes lidt op imellem Rusland og Europa, og at det på den baggrund kan give mere handel mod øst.

På verdensplan burde der være tilstrækkelige afsætningsmuligheder, som vi må forvente, at landbrugets organisationer/ andelsselskaber må kunne opdyrke og dermed forbedre prisniveauet. Vi må håbe, at man virkelig smøger ærmerne op og forsøger at profilere dansk landbrug ude i verden.

Andre erhverv har økonomisk stabiliseret sig, dels for håndværkerenes vedkommende med god hjælp fra håndværkerfradraget, og dels ved, at der igen bliver lidt mere optimisme i befolkningen og dermed øget forbrug.

I Søhøjlandets Regnskabskontor har det været et år, hvor mange nye folk skulle ind i arbejdsgangen på kontoret.

Vi har fået vores nye miljø- og tilskudsafdeling startet op med utrolig succes, hvor de to personer, som er tilknyttet, har haft nok at se til.

Vi er også blevet færdige med vores byggeri, som gør, at vi efter syv år har fået alt bygget om på Nørreskov Bakke 28. Vi har ved ombygningen bl.a. fået plads til, at der kan ansættes yderligere, hvis der bliver behov for det.

Nyansættelserne siden 4. kvartal 2014 omfatter:

  • Økonomikonsulent Flemming Torp kommer fra LMO, speciale i skat og dødsbo.
  • Økonomikonsulent Lars Poulsen kommer fra Heden & Fjorden, speciale i driftsøkonomi.
  • Økonomiassistent Lene Brunholm kommer fra LMO Viborg afdeling.

Søhøjlandets Regnskabskontor ser frem til året 2016, hvor vi vil hjælpe jer på bedst mulige måde.

Vi vil samtidig give jer muligheden for at sætte kryds i kalenderen den 25. januar 2016, hvor vi har inviteret Vækst- og Erhvervsminister Troels Lund Poulsen. Mød op og hør og spørg ham om, hvad regeringen mener om fremtiden indenfor Dansk Landbrug.

Statussedlerne kan i år også findes som PDF-filer på vores hjemmeside under produkter til udprintning. Ligeledes kan du løse om Forskudsopgørelsen 2016, Restskat 2015, Friplads til børnepasning, Håndværkerfradrag (servicefradrag), Pensioner mv. her

GODLÆSELYST

Med ønsket om en glædelig jul samt et lykkebringende nytår.

Keld Th. Sloth

Kontakt os

  • Nørreskov Bakke 28, 8600, Silkeborg
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 86 82 16 66
Søhøjlandets Regnskabskontor tilbyder udarbejdelse af regnskaber samt rådgivning indenfor finansiering, skat, driftsøkonomi, budgettering, social rådgivning, ejendomshandler, gårdråd/bestyrelser, miljørådgivning samt planteavlsrådgivning mv.

Copyright © 2020 Søhøjlandets Regnskabskontor. Alle rettigheder forbeholdt