Aftenmøde med erhvervs- og vækstministeren

Troels Lund Poulsen holder foredrag i Silkeborg om politiske visioner og planer for landbruget

Skal det være afvikling eller udvikling for dansk landbrug og er der overhovedet en politisk interesse i at bevare Danmark som fødevareeksporterende nation?

Det er temaet for et aftenmøde med erhvervs- og vækstminister Troels Lund Poulsen (V), som Søhøjlandets Regnskabskontor i Silkeborg afvikler den 25. januar fra 19.00 til 21.00 på Nørreskov Bakke 28 i Silkeborg.

- Produktionen af tøj og skibe er for længst udflaget i Danmark og flyttet til lavindkomstlande. Er det konventionelle landbrug det næste i køen, spørger direktør Keld Th. Sloth i sit oplæg til ministeren.

Han lægger samtidig op til, at Troels Lund Poulsen vil fortælle om, hvad regeringen gør for at sikre en stærk fødevareproduktion og hvad der er planer om for at afhjælpe landbrugets økonomiske problemer.

HUSDYRBRUG UNDER PRES

Keld Slot påpeger, at landbruget er under et historisk stort pres. Dels fra vigende priser i kølvandet af Ruslandskrisen, som giver indtjeningsproblemer, og dels på grund af, at landbruget har en stor balancesum.

- Det skyldes, at der i modsætning til mange andre erhverv bindes utrolig stor kapital i aktiver i forhold til indtjeningsevnen. Derfor er landbruget meget sårbart, når der opstår en finanskrise, som der gjorde i 2008. Med en nedgang i værdierne på op mod 30-40 procent vil mange landbrug, som havde en fornuftig egenkapital, ”over night” blive teknisk insolvente.

- Det er specielt mælke- og svineproduktionen, der er presset hårdt. Her er der mange arbejdspladser på spil, både direkte i erhvervet og i følgeindustrierne. Det er samtidig også her, der ligger de fleste eksportindtægter.

FASTLÅST SITUATION

Keld Th. Sloth påpeger, at bankerne naturligvis bliver bekymrede, når værdier pludselig er reducerede, og når landmændene samtidig mangler den løbende indtjening.

- Problemet udvikler sig til en sneboldeffekt, hvor der tvangssælges et stort antal ejendomme, som så sætter priserne endnu mere under pres. Vi har fået nogle værktøjer, bl.a. rekonstruktion, som kunne hjælpe, hvis bankerne ville benytte dem på en mere hensigtsmæssig måde.

- Situationen er fastlåst og landbruget har brug for at vide, om der er en fremtid i erhvervet. Kapitaltunge investeringer med lang tilbagebetalingstid gør det svært. Hvad vil politikerne på langt sigt og hvad kan hjælpe her og nu, hvor bankerne næsten er bange for at have landbrug i deres kundekartotek, lyder det.

HØR OM DET SIDSTE NYE

Med besøget bliver der mulighed for at blive orienteret om det sidste nye fra den politiske front.

- Vi ser frem til at høre ministeren fortælle om planerne, og også om den landbrugspakke, der netop er vedtaget. Det er vigtigt for vores kunder at få mulighed for at mødes med dem, der tager beslutninger i landet, siger Keld Th. Sloth om den forestående dialogaften.

Søhøjlandets Regnskabskontor er et privat revisions- og rådgivningsselskab, som årligt betjener over 800 kunder, hvoraf 85 procent er relateret til landbruget.

Arrangementet er gratis, men tilmelding nødvendig af hensyn til forplejningen. Tilmelding her senest den 18. januar.

Spørgsmål til ministeren: Troels Lund Poulsens oplæg på aftenmødet forventes naturligt at afføde en del spørgsmål på dagen, men såfremt du allerede nu ligger inde med spørgsmål, som du gerne vil stille direkte til Troels Lund Poulsen, kan det/de med fordel sendes til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. senest den 20. januar 2016, så han har mulighed for at undersøge det og give et kvalificeret svar på dagen.

Yderligere oplysninger kan fås hos direktør Keld Th. Sloth, tlf. 2142 4991

Kontakt os

  • Nørreskov Bakke 28, 8600, Silkeborg
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 86 82 16 66
Søhøjlandets Regnskabskontor tilbyder udarbejdelse af regnskaber samt rådgivning indenfor finansiering, skat, driftsøkonomi, budgettering, social rådgivning, ejendomshandler, gårdråd/bestyrelser, miljørådgivning samt planteavlsrådgivning mv.

Copyright © 2020 Søhøjlandets Regnskabskontor. Alle rettigheder forbeholdt