Få tilskud til modernisering af din kvægstald

Trænger din kvægstald til at blive moderniseret og forbedret, så den bliver mere effektiv i daglig drift, er der her i foråret 2016 mulighed for at søge tilskud til dit projekt.

- Det kan ske under en ny runde af moderniseringsordning for kvæg under NaturErhvervstyrelsen, fortæller miljøkonsulent Jens Elvstrøm fra Søhøjlandets Regnskabskontors Miljørådgivning i Silkeborg.

Han, og andre miljørådgivere landet over, er klar til at vejlede og hjælpe med ansøgningsarbejdet, hvor der skal beskrives og dokumenteres efter særlige regler.

Ordningen har til formål at styrke kvægbedrifters levedygtighed, produktivitet samt at gøre dem mere effektive, når det gælder brug af ressourcer.

Der er i alt afsat 108 mill. kr. til den nye moderniseringsordning for kvæg.

FOKUS PÅ SLAGTEKALVE

Der kan ansøges fra den 7. april og frem til den 24. maj 2016.

- Der kan opnås 20 procent i tilskud til nybyggeri, tilbygning eller renovering, oplyser Jens Elvstrøm og tilføjer, at 15 procent af midlerne inden for hver kategori afsættes til slagtekalveproduktion, dog udelukkende i malkekvægproduktion og ikke kødkvæg.

Der bliver ligeledes afsat 15 procent af midlerne til økologisk produktion. Søges der om flere midler end der er afsat til økologisk produktion, overføres de overskydende ansøgninger til de øvrige kategorier på lige fod med de konventionelle.

I år skal der ikke indhentes to tilbud på projekterne i ansøgningsfasen som ved tidligere ordninger. Der skal ansøges på baggrund af standardpriser. Dog skal man ved udbetaling medsende dokumentation for overholdelse af tilbudsloven samt kunne dokumentere overholdelse af udbudsreglerne.

BEHOV FOR MILJØGODKENDELSE OG BYGGETILLADELSE

Er der tale om byggeri, er det vigtigt på forhånd at få klarlagt, om der er behov for miljøgodkendelse/byggetilladelse eller tillæg til den eksisterende.

- Det er også vigtigt, at der er et dokumenteret finansieringstilsagn fra ens pengeinstitut, påpeger Jens Elvstrøm.

Hvis man søger under denne ordning, skal man være opmærksom på, at der er andre ordninger, f.eks. under miljøteknologi, man ikke kan opnå tilskud til.

Baggrunden for moderniseringsordningen er det danske landdistriktsprogram, hvor formålet er at udvikle landdistrikterne ved bl.a. at forbedre landbrugets konkurrenceevne, styrke indsatsen for at forbedre klimaet, bruge naturens ressourcer bæredygtigt samt skabe en bæredygtig udvikling i landdistrikterne.

Kontakt os

  • Nørreskov Bakke 28, 8600, Silkeborg
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 86 82 16 66
Søhøjlandets Regnskabskontor tilbyder udarbejdelse af regnskaber samt rådgivning indenfor finansiering, skat, driftsøkonomi, budgettering, social rådgivning, ejendomshandler, gårdråd/bestyrelser, miljørådgivning samt planteavlsrådgivning mv.

Copyright © 2020 Søhøjlandets Regnskabskontor. Alle rettigheder forbeholdt