Håndværkerfradrag (servicefradrag)

Også i kalenderåret 2016 er der mulighed for at få fradrag for betaling vedr. forbedring af den private bolig.

Ordningen for 2016, tillige gældende i 2017, har fået et mere ”grønt” præg, idet de fradrag, man kan opnå ved vedligeholdelse eller forbedring af sin bolig og fritidsbolig, skal være energibesparende eller bidrage til klimasikring.

Ordningen er opdelt i 2:

  1. Håndværksydelser (maks. fradrag 12.000 kr.)
  2. Serviceydelser i hjemmet (maks. fradrag 6.000 kr.)

For arbejde foretaget på den private bolig, kan vederlag for det udførte arbejde fordeles frit mellem hustandens personer, der inden årsskiftet er fyldt 18 år. Det er et krav, at hver person har betalt sin andel af udgiften for at kunne opnå fradrag. Ægtefæller kan dog vælge, at blot den ene af dem betaler den samlede udgift. For arbejde udført i fritidsboliger er det kun ejeren og dennes ægtefælle, der kan opnå fradrag.

Vi vil være behjælpelige med at indberette oplysningerne til SKAT og at besvare spørgsmål vedr. håndværks-og serviceydelser, da betingelserne for fradrag kan være omfattende at sætte sig ind i.

På SKATs hjemmeside – www.skat.dk - kan man se, hvilke ydelser og betingelser der knytter sig til et håndværkerfradrag (servicefradrag).

Kontakt os

  • Nørreskov Bakke 28, 8600, Silkeborg
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 86 82 16 66
Søhøjlandets Regnskabskontor tilbyder udarbejdelse af regnskaber samt rådgivning indenfor finansiering, skat, driftsøkonomi, budgettering, social rådgivning, ejendomshandler, gårdråd/bestyrelser, miljørådgivning samt planteavlsrådgivning mv.

Copyright © 2020 Søhøjlandets Regnskabskontor. Alle rettigheder forbeholdt