Momslån til små og mellemstore virksomheder

Ordningen omfatter ikke store virksomheder. Store virksomheder defineres efter momsloven som virksomheder med en omsætning på 50 mio. kr. og derover.

Folketinget har vedtaget en ny momslåneordning, hvor små og mellemstore virksomheder får mulighed for at søge om et rentefrit lån.

Fakta om momslånet

Ansøgningsperiode: 17. marts 2021 til 14. april 2021
Tilbagebetalingsfrist: 1. februar 2022
Lånebeløb for små virksomheder: Svarende til det beløb, virksomheden har indberettet rettidigt i moms for 1. og 2. halvår 2020 (frist 1. marts 2021)
Lånebeløb for mellemstore virksomheder: Svarende til det beløb, virksomheden har indberettet rettidigt i moms for 3. og 4. kvartal 2020 (frist 1. marts 2021).

Det er kun muligt at søge om et lån, der dækker begge afregningsperioder (hhv. 1. og 2. halvår eller 3. og 4. kvartal). Du kan derfor ikke søge om et lån kun for den ene periode. 

Husk at indberette til tiden

For at kunne få lånet, er det vigtigt, at du har indberettet korrekt og til fristen 1. marts 2021. Det er forudsætningen for, at virksomheden kan søge om at komme i betragtning til momslånet. Hvis virksomheden ikke har indberettet til tiden, vil den ikke kunne komme i betragtning til et momslån.

Inden du søger om et lån, skal du derudover have bragt dine evt. tidligere udeståender i orden. Det kan fx være, at du skal erstatte en eller flere foreløbige fastsættelser med en korrekt indberetning. Læs mere i afsnittet Hvis virksomheden har fået afslag på grund af en foreløbig fastsættelse længere nede.

Vigtigt!

Hvis virksomheden har fået et lån, men glemmer at indberette fx A-skat og am-bidrag, moms eller punktafgifter rettidigt efterfølgende og dermed får en foreløbig fastsættelse, betyder det, at virksomheden ikke længere opfylder betingelserne. Derfor skal lånet tilbagebetales straks efter, at virksomheden ikke længere opfylder betingelserne.

Kontakt os

  • Nørreskov Bakke 28, 8600, Silkeborg
  • Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.
  • 86 82 16 66
Søhøjlandets Regnskabskontor tilbyder udarbejdelse af regnskaber samt rådgivning indenfor finansiering, skat, driftsøkonomi, budgettering, social rådgivning, ejendomshandler, gårdråd/bestyrelser, miljørådgivning samt planteavlsrådgivning mv.

Copyright © 2020 Søhøjlandets Regnskabskontor. Alle rettigheder forbeholdt